Rožnovská Iskérka pořádá Den otevřených dveří

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Občanské sdružení Iskérka v Rožnově pod Radhoštěm pořádá v úterý Den otevřených dveří. Serveru Zlin.cz to uvedl mluvčí města Tomáš Gross.

Sdružení pomáhá integrovat duševně nemocné. Centrum bude zájemcům k dispozici prakticky od rána až do pozdního odpoledne. Zdaleka však nepůjde jen o pouhou prohlídku prázdných prostor. Kromě odborného výkladu a možnosti popovídání si přímo s klienty centra se totiž chystá i neotřelý program.

Cílem setkání je ukázat život psychicky nemocných takový jaký je a pokusit se odbourat případné komunikační bariéry bránící v jejich integraci do společnosti zdravých lidí. Den otevřených dveří v Centru na podporu duševního zdraví je koncipován na dvě části. Od 10 do 15 hodin bude zařízení přístupné široké veřejnosti, včetně žáků základních a středních škol, odpoledne od 16 hodin je program připraven pro pozvané hosty a veřejnost. „Ve stanovených periodách se budou konat skupinové komentované prohlídky všech našich prostor s tím, že každý z pracovníků představí jednotlivá zákoutí našeho zařízení a místa, na kterých se s našimi klienty setkáváme,“ prozradila vedoucí Iskérky Tereza Tichá.

Zájemci tak například dostanou příležitost nahlédnout do tiskařské nebo šicí dílny, ve kterých psychicky handicapovaní vytvářejí rukodělné výrobky. V rámci programu bude k vidění i výstava Mé-obrazy-malby-a-sochy Martiny Kosňovské, která je jednou z klientek Centra na podporu duševního zdraví. „Chystáme také projekce dvou dokumentárních snímků o Iskérce. Ten první natočila Hana Kosová ze spřáteleného sdružení BuduPomahat.cz vloni na podzim, a uvedla ho i TV Noe. Druhý dokumentární snímek s názvem Zalepit duši zase získal hlavní cenu na mezinárodním Festivalu dobrých zpráv 2012, a jeho autorem je Jan Hubáček,“ doplnila zástupkyně vedoucí Iskérky Alena Jbaili.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x