Otrokovická charita spustila internetovou poradnu, která lidem poradí, jak se vypořádat s dluhy

OTROKOVICE - Charita svaté Anežky Otrokovice spustila internetový portál, který lidem poradí, jak zvládnout dluhy. Serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí otrokovické radnice Lenka Krupková.

Služba Dluhové poradenství funguje v Otrokovicích již tři roky a za dobu své existence její pracovníci nasbírali cenné zkušenosti, o které se chtějí nyní podělit a nabídnout je co nejširší veřejnosti. „Dosud jsme poskytli odborné poradenství několika stovkám lidí z Otrokovic, Zlína a blízkého okolí. Vnímáme ale, že je stále velmi nízká informovanost o této problematice u veřejnosti. Nyní mají lidé možnost anonymně se zeptat na to, co je zajímá, ať už mají problémy s dluhy, chtějí pomoci s oddlužením nebo hledají informace o dluhové problematice,“ vysvětlil Tomáš Bernatík, vedoucí Samaritán – služby pro lidi bez domova.

Pokud si to uživatel přeje, tak pracovníci otázku zodpoví bez dalšího zveřejnění na internetu, v tomto případě je ale nutné uvést na sebe kontakt. „Pokud by byl dotaz z oblasti právní, máme možnost konzultace s právničkou,“ doplnil Bernatík. Na portálu se čtenář také dozví informace o službě Dluhové poradenství Samaritán, aktuality ze služby a dluhové problematiky obecně. „Umístili jsme zde také vzory dokumentů, které se týkají dluhové problematiky a odkazy na důležité internetové stránky. Nyní jsme zvědaví, jaký bude zájem o tento netradiční způsob poradenství. Hledali jsme podobě zaměřený zavedený informační portál, kterým bychom se mohli inspirovat či načerpat zkušenosti z dobré praxe. Bohužel se nám nepodařilo žádný nalézt,“ dodal Bernatík.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x