Centrum Zlína půjde do krásy: stánky hrůzy na tržisti ale asi hned tak nezmizí

Zlín není mrtvé město. Staví se poměrně dost. I když s problémy. V těchto dnech měli například k potěše Zlíňanů otevírat podle původních proklamací nový podchod na náměstí Práce. Nu, rekonstrukce začne na jaře, asi tak dva měsíce poté, co měla skončit. Kdo ale zná peripetie, pochopí.

Už od října loňského roku měly veřejnosti sloužit prostory Baťova institutu ve 14. budově. Zpoždění tu bude zhruba půlroční, budova se nicméně plní exponáty, ale hodně zlobí prach. I v tomto případě se Zlíňané jistě dočkají.

O kus dál zase rychle roste Laboratorní centrum Univerzity Tomáše Bati, úprav se dočká Gahurův prospekt, Park Komenského, 32. budova obuvnického areálu, kde vznikne nová hlavní pošta, rekonstrukce čeká i hotel Moskva. V souhrnu státních, evropských, krajských i soukromých peněz jde jednoznačně o největší stavební boom v centru města od dob bratrů Baťových ve zlínských slavných 20. a 30. letech minulého století, kdy Zlín získal světový věhlas.

Jako shnilou třešničku na hodně pracně pečeném dortu lze pak vnímat stav zlínského tržiště. Zvláště v těchto dnech působí hodně nesympaticky. A jak se zdá, ještě dlouho bude. Mluvčí Zlína Zdeněk Dvořák sice proklamuje snahu radnice o… „kontakt s majiteli stánků i pozemků…„, ale tahle zdánlivá prkotina bude asi ještě během na dlouhou trať. A může se klidně stát, že Zlín bude mít do dvou let podstatně vyhezčenou tvář s jednou jizvou, která je prostě výsměchem. Rozhodnutí předešlých vládních garnitur města o prodeji stánků, ale hlavně pozemků, to je tedy věc…

Anketa

run_function(‚hash‘,’po-modules-survey‘,’13823′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(’41‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚13823‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’po-modules-survey‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x