Vsetín získal peníze na nový webový portál informačního centra

VSETÍN - Vsetín uspěl se svou žádostí o dotaci a získal téměř 430 tisíc korun na nový webový portál informačího centra. Serveru Zlin.cz to řekla mluvčí vsetínské radnice Jana Čadová.

Město žádalo o dotaci z Operačního programu přeshraniční spolupráce Slovenská republika – Česká republika 2007-2013 prostřednictvím Fondu mikroprojektů. Projektovým partnerem Vsetína je město Dolný Kubín.

„Cílem projektu s názvem Přijeďte, u nás se neztratíte je vybudovat společný webový portál informačního centra – základní informační turistickou infrastrukturu společně prezentující město Vsetín a Dolný Kubín jako destinace cestovního ruchu. Dále chceme vytvořit cílenou propagaci a prezentaci v jasně vymezených a přehledných tématech a rovněž propagovat a zviditelňovat aktivity pořádané na územích měst s cílem nalákat zde turisty a návštěvníky,“ informoval Petr Kořenek (ČSSD), II. místostarosta města, jež má oblast cestovního ruchu na starosti.

Neinvestiční aktivity projektu budou zahrnovat konferenci pro odbornou veřejnost s tématikou turistického ruchu či jednorázové vydání celoročních turistických novin s podrobnými informacemi o možnostech turistického, kulturního či sportovního vyžití ve Vsetíně.

Celkové plánované náklady na mikroprojekt jsou ve výši 500 tisíc korun, přičemž 85 procent bude hrazeno z evropských fondů. Projekt potrvá do konce letošního září.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x