Nová výrobní hala Mitasu v Otrokovicích je už pod střechou

OTROKOVICE - Stavba nového závodu Mitas na výrobu zemědělských pneumatik je v Otrokovicích už pod střechou. Serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí města Lenka Krupková.

Nová výrobní hala bude postavena do letošního května a výroba sem bude přestěhována ze závodu v areálu Continental Barum do konce roku.

Výstavba zahájená na sklonku loňského září již významně pokročila. „Jako první byly na staveništi v areálu Toma provedeny hrubé terénní úpravy, byly vybudovány vozovky a parkoviště, provedena pilotáž základů nové výrobní haly a vyhloubeny všechny základové jámy pro vulkanizační lisy. V prosinci byla hotová hrubá stavba, skelet a administrativní část budovy. Také hala včetně podlah byla dokončena. Práce postupují podle plánu,“ řekl vedoucí projektu výstavby Rudolf Mačák ze společnosti Mitas.

Nyní pokračují práce na instalaci, například montáž kotelny, elektroinstalací, vzduchotechniky či požárních rozvodů. „Stavba je pod střechou, a tak nás počasí již významně neomezuje,“ sdělil Mačák.

Průběh stavby sleduje i vedení města. „Mitas je důležitým zaměstnavatelem v Otrokovicích, proto jsme velmi rádi za konečné rozhodnutí realizovat stavbu u nás. Znamená to totiž pracovní pozice pro přibližně 600 zaměstnanců. Nemalý význam má také oživení průmyslového areálu Toma, který tímto získá na atraktivitě,“ konstatoval starosta města Otrokovice Jaroslav Budek (ČSSD). 

Mitas v Otrokovicích vybuduje halu o ploše asi 25 500 metrů čtverečních pro výrobu traktorových radiálních pneumatik o kapacitě 42 tisíc tun za rok v blízkosti skladu pneumatik, což sníží dopravní zatížení. „Opětovně jsem byl ujištěn, že Mitas použije nejmodernější dostupnou technologii, tak aby byly dodrženy všechny požadavky v oblasti ochrany životního prostředí, zdraví, hluku a likvidace emisí. Toto byl jeden z našich požadavků v době, kdy jsme jednali o stavbě,“ dodal Budek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x