Sníh zlobí, zima cení pořád pevné zuby

Je to jako v pohádce. Tam jsou také nejrůznější dobrodružné peripetie, aby nakonec zlo odešlo poraženo a dobro zvítězilo. Jak se zdá, v zimním příběhu roku 2012, je ještě k happyendu pěkně daleko.

Ve středu 13. února napadlo nejvíce sněhu na východě kraje. „Všechny mechanismy v záběru, hlavní tahy sjízdné, v lesních úsecích problémy,“ hlásil jednatel Správy a údržby silnic Valašska Jaromír Kořístka z okolí Valašského Meziříčí a Rožnova pod Radhoštěm.

Hasiči se po noční nehodě kolegů s velkou Tatrovkou vydali s jeřábem na pomoc a vyprošťování do Krásna u Valašského Meziříčí. „Bude to nesmírně náročná práce, tatrovka je sama o sobě hodně těžká, zatím z ní překládáme věci a následuje nebezpečná vyprošťovací operace,“ hlásil před polednem mluvčí krajských hasičů Libor Netopil.

Jeho další kolegové pomáhali v centru Zlína, ze střechy odstraňovali nebezpečné nánosy sněhu hrozící pádem a možností poranění chodců.

Policisté asistovali u řady nehod, dopravní policie řešila například srážku dvou vozů u Hvozdné nedaleko Zlína.

V plné permanenci jsou na vesnicích traktory s pluhy, na mnoha místech jediná a jedinečná záruka pomoci lidem, kteří bydlí na odlehlejších místech.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x