Černý pasažér napadl ve Zlíně revizora, jiný cestující zase zaútočil na budovu dopravní společnosti

ZLÍN - Zlínští strážníci museli v jediný den řešit dva konflikty související s Dopravní společností Zlín - Otrokovice. Nejprve černý pasažér z Prahy napadl revizora, později pak jeden cestující zaútočil na budovu dopravní společnosti, serveru Zlin.cz to uvedl zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík.

Černý pasažér (30) z Prahy revizora napadl ve zlínské části Malenovice v okamžiku, kdy se svými dvěma kolegy nastupoval do vozu MHD. Cestující bez platné jízdenky se snažil z vozu co nejrychleji vystoupit a zmizet, proto nastupujícího revizora kopl kolenem. V dechu měl 0,2 promile alkoholu a revizorovi způsobil zranění na ruce. Sám v následné potyčce utrpěl drobné poranění v obličeji.

Agresorovi nyní hrozí pokuta až do výše 20 tisíc korun.

O několik hodin později se stala jiná událost. V trolejbuse usnul šestačtyřicetiletý podnapilý muž ze Zlína. Na konečné odmítal z vozu vystoupit. „Když ho nakonec řidič k vystoupení z vozu přiměl, vybil si svůj vztek na budově Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice. Vzal odpadkový koš, který poté prohodil skleněnou výplní okna. Nikdo naštěstí nebyl zraněn. Agresivní cestující pak zmizel,“ doplnil Janík. Strážníci se služebními psy ale pachatele po pár minutách našli. Případem se nyní zabývají republikoví policisté.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x