Anita a Cindia: doma máme 30 stupňů

Teploměr se tetelí někde u nuly, ale nebe dává pořád a pořád najevo, jak bohaté peřiny si nachystalo na letošní únor. Poněkud nevěřícně to pozorují dvě studentky zlínské Univerzity Tomáše Bati Anita a Cindia. Jsou z Indonésie, sníh tam neznají.

Letošní zima je docela pestrá i pro tuzemce, ne tak pro dívku z Jakarty, tedy hlavního města úžasné ostrovní země, která má přes 230 milionů obyvatel. 20 letá slečna u nás na zlínské univerzitě  studuje angličtinu pro manažerskou praxi a na sníh, který z domova nezná, kulí hezké oči: „U nás je teď období dešťů, ale teploměr pořád někde 30 stupňů nad nulou, tohle je docela šok.“

O rok mladší Cindia doplňuje: „Tohle jsem prostě ještě neviděla, musím ten sníh pořádně vyzkoušet,“ směje se před sídlem zlínské univerzity. Studentka multimediálních komunikací tohle doma nikdy vidět nemůže. Za chvíli už bere lepící se bílou hmotu do rukou a zcela přirozeně začíná indonéský přebor v koulování se dvěma favoritkami.

Musely jsme si prostě na zimu zvyknout, hlavně na oblečení, daly jsme za ně docela dost peněz, ale jsme fakt šťastné a tohle počasí si moc užíváme,“ dodává spokojeně Anita.

Obě dívky zažívají při velké sněhové nadílce možná nejzajímavější dny svého života.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x