Sparta padla v prodloužení, katem Honejsek

Už dlouho se zlínský letitý zimák nechvěl v základech jako tentokrát. To když v prodloužení duelu 47. kola Tipsport extraligy vypíchl lišáček Honejsek puk Hovorkovi a svůj nájezd, byť faulován, proměnil ve vítězný gól Beranů. Ti tak zdolali Spartu 2:1 a utekli jí na čtyřbodový náskok.

Ovšem mohlo být daleko hůř, Zlínští měli od začátku řadu šancí, jenže ve 48. minutě se nenápadně zmocnil puku sparťanský Tenkrát, Sedláček marně hlásil zacloněno a hosté šli do vedení, ke třem bodům opravdu neměli Pražané v tu chvíli daleko.

Jak je důležité míti svého nejlepšího střelce Balaštíka. To se potvrdilo ve chvíli, kdy se obavy více než pěti tisícovek fandů daly pomalu krájet. Domácí šutér si ovšem šest minut před koncem dokonale vychutnal hostující obranu i do té doby neprůstřelného Pince a vyrovnal. Pak měl ještě příležitost v oslabení zlínský Holík a poté také zlínský, ovšem už druhou sezónu pražský Ivan Rachůnek, toho zpacifikoval efektním zákrokem brankář domácích Sedláček.

Suma sumárum, dva body do Zlína, v téhle fázi jsou převelice cenné pro konečné výhodnější umístění po základní části.

V pátek čeká Zlíňany zájezd na „odjágrované“ Kladno, v neděli, netradičně už v půl čtvrté zvou na sportovní odpoledne s třineckou ocelí, další nesmírně důležitý zápas v koncovce thrilleru zvaného hokejová extraliga.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x