SJÍZDNOST SILNIC: V kraji se tvoří sněhové jazyky i závěje

ZLÍN - Silnice ve Zlínském kraji jsou ve čtvrtek s opatrností sjízdné. Podle silničářů musejí řidiči dávat pozor obzvláště na tvorbu sněhových jazyků a závějí.

Na Valašsku jsou jedničkové silnice mokré po chemickém ošetření a sjízdné bez omezení. Vozovky nižší třídy pokrývá vrstva sněhu krytá posypem a řidiči musejí být opatrní. Místy se na silnicích tvoří sněhové jazyky. Je zataženo a teploty jsou od minus tří do minus jednoho stupně Celsia.

Na Zlínsku jsou cesty udržované chemicky mokré a sjízdné bez problémů. Na inertních úsecích je ujetá nesouvislá vrstva sněhu do tří centimetrů krytá posypem a řidiči musejí dávat při jízdě pozor. Je zataženo s teplotami od minus tří do minus jednoho stupně Celsia.

Na Kroměřížsku jsou jedničkové komunikace mokré po chemickém ošetření a s opatrností sjízdné. Na cestách II. a III. třídy jsou zbytky sněhu po pluhování a na místě je obezřetnost. V celém regionu se nárazově tvoří sněhové jazyky a závěje a šoféři tak musejí být při jízdě velmi opatrní. Je oblačno a teploměr ukazuje od minus tří do minus jednoho stupně Celsia.

Na Uherskohradišťsku je většina vozovek mokrá po chemickém ošetření a sjízdná se zvýšenou opatrností. Fouká silný vítr a na komunikacích se tvoří sněhové jazyky. Jinak je zataženo a teploty se drží mezi minus třemi až nula stupni Celsia.

AKTUÁLNÍ SJÍZDNOST SILNIC sledujte prostřednictvím našich webkamer z Luhačovic, Vizovic, Holešova, Zlína a Otrokovic.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x