Po Zlíně i Napajedlích se projížděli opilí řidiči

ZLÍN - Hned dva řidiče, kteří shodně nadýchali téměř dvě promile alkoholu, zadrželi v noci na pátek policisté na Zlínsku. Serveru Zlin.cz to řekl policejní mluvčí Petr Jaroš.

Prvního kontrolovala hlídka pohotovostního a eskortního oddělení ve Zlíně krátce po druhé hodině ranní. Jednalo se pětadvacetiletého Slováka, který pod vlivem alkoholu nejel poprvé. Za volant usedl i přesto, že má na území České republiky až do roku 2015 soudem uložen zákaz řízení motorových vozidel. „Ten dostal na základě dopravní nehody z července loňského roku, při které nedaleko státních hranic se Slovenskem i díky své opilosti havaroval. I tehdy nadýchal podobné hodnoty jako v pátek nad ránem. Nyní muži hrozí trest odnětí svobody až na tři roky,“ podotkl Jaroš.

Stejně opilého řidiče dopadli téměř ve stejnou dobu i policisté v Napajedlech. Čtyřiačtyřicetiletého muže policejní hlídka zastavila v noci kolem třetí hodiny v ulici Nádražní. Na místě přišel o řidičský průkaz a hrozí mu trest odnětí svobody až na jeden rok.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x