Valašské Meziříčí předalo odtržené Poličné nemovitosti

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Město Valašské Meziříčí předalo k pátku nemovitosti obci Poličná, která se od Valašského Meziříčí spolu s Krhovou odtrhla. Serveru Zlin.cz to řekla mluvčí města Renata Votrubová.

Podle zákona musí původní obec nově vzniklé obci předat nemovitosti, ke kterým jí vzniklo vlastnictví, a to do tří měsíců od ustavujícího zasedání zastupitelstva nově vzniklé obce. „Přestože od ustavujícího zasedání zastupitelstva v Poličné neuběhly ještě ani tři týdny, podařilo se nám připravit předání již v tak krátkém termínu. Město tak vyšlo vstříc představitelům obce Poličná, kteří měli zájem o předání nemovitostí v co možná nejkratším termínu,“ konstatoval místostarosta města Miroslav Krchňák (ČSSD). I díky tomu může v Poličné začít fungovat jednotka dobrovolných hasičů, protože s předáním budovy nově zrekonstruované hasičské zbrojnice bylo v pátek předáno do užívání i její vybavení.

Předání nemovitostí se uskutečnilo bez jakýchkoliv komplikací. „Město tak dnešním dnem ukončilo správu nemovitého majetku, který se stal vlastnictvím obce Poličná. Nyní už je na obci samotné, aby se vlastnických práv ke svým nemovitostem řádně zhostila,“ dodal Krchňák (ČSSD).

V současné době město intenzivně pracuje i na předání nemovitostí obci Krhová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x