Otrokovičtí gymnazisté pořádají studentský festival

OTROKOVICE - Studenti Gymnázia Otrokovice pořádají v sobotu druhý ročník studentského festivalu GOfest- Server Zlin.cz o tom informovala mluvčí města Lenka Krupková.

Studenti se v rámci festivalu představí jako herci, zpěváci, fotografové, výtvarníci, animátoři či módní návrháři.

Loňský premiérový ročník sklidil velký ohlas, a tak se ve škole rozhodli založit tradici těchto studentských vystoupení. „Vždy jsme dbali na rozvíjení kulturních a uměleckých aktivit svých žáků. Například divadlo Variace bylo založeno již v roce 1957 a patří k nejdéle působícím studentským divadlům v České republice, pěvecký sbor má tradici jen o 10 let kratší. Měli jsme však pocit, že na škole studují i další žáci, kteří mají co ukázat v umělecké oblasti. Proto vznikla myšlenka GOfestu, akce, která je otevřena široké veřejnosti,“ řekl ředitel školy Ivo Kramář. Všechna kulturní vystoupení mají jedinou podmínku – aby alespoň jeden z vystupujících byl žákem Gymnázia Otrokovice.

Lidé se mohou těšit na soubory otrokovického gymnázia jako je divadlo Variace, pěvecký sbor či školní hudební skupina Geniální omyl. Součástí sobotního festivalu jsou též výtvarné dílny, při kterých si návštěvníci mohou vyzkoušet airbrush, drátkování, zhlédnout výstavy výtvarných prací, módní přehlídku či promítání studentských videí.

„Letošní druhý ročník GOfestu je také první akcí v rámci oslav 60. výročí založení Gymnázia Otrokovice,“ doplnil Kramář.

GO fest začne v 10 hodin a potrvá do 17.30 hodin.