Za opravu autobusové zastávky v Bynině zaplatí město několik tisíc korun

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Valašskomeziříčská radnice velmi často řeší útoky vandalů, kteří se zaměřují zejména na autobusové zastávky, lavičky, odpadkové koše, dopravní značky a nově vysazené stromy. Naposledy neznámí vandalové poničili autobusovou zastávku v bynině a oprava bude město stát několik tisíc korun, serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí města Renata Votrubová.

Terčem pobertů se stala nová autobusová zastávka v městské místní části Bynina, horní konec. „Vandalové připravili čekárnu o jednu skleněnou tabuli. Nová skleněná výplň přijde na pět tisíc korun včetně instalace,“ upřesnil David Černoch z valašskomeziříčského odboru komunálních služeb.

Poničená zastávkabyla vybudována v rámci projektu Modernizace autobusových zastávek Mikroregionu Valašskomeziříčsko-Kelečsko. Celkem bylo v rámci projektu zrekonstruováno 59 autobusových zastávek, z toho 17 ve Valašském Meziříčí. „Ve městě se jedná se o první poškozenou zastávku od podzimu minulého roku, kdy byla akce úspěšně dokončena,“ dodal Černoch s tím, že Bynina je lokalitou, která je pravidelným terčem vandalů. Město zde například pravidelně řeší poničený mobiliář na nedalekém dětském hřišti.

Mapa


Zobrazit místo Za opravu autobusové zastávky v Bynině zaplatí město několik tisíc korun na větší mapě

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x