Vsetínská radnice se pokusí získat peníze na druhého asistenta prevence kriminality

VSETÍN - Vsetínská radnice podala na Ministerstvo vnitra ČR žádost o dotaci na projekt Asistent prevence kriminality, a to ve výši 288 tisíc korun. Serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí města Jana Čadová.

Od loňského května do konce roku působili ve městě dva asistenti, kteří pomáhali strážníkům s udržováním veřejného pořádku. Pohybovali se především ve vybraných sociálně vyloučených skupinách. Projekt se osvědčil. „Posílení terénní činnosti strážníků o asistenty prevence kriminality z řad romské komunity hodnotíme jako velmi přínosnou, zejména snížením počtu konfliktů mezi majoritou a Romy a dále preventivním a výchovným působením na děti a mládež,“ doplnila místostarostka Květoslava Othová (KDU-ČSL).

Od letošního ledna působí u Městské policie Vsetín jeden asistent hrazený z rozpočtu městské policie. „Předložení projektu představuje možnost financování jeho činnosti na další rok, přičemž by bylo vhodné v letním období rozšířit počet asistentů na dva, a to z důvodu vzájemné zastupitelnosti,“ vysvětlila důvod žádosti o dotaci Othová. Spoluúčast města, konkrétně 17 procent předpokládaných nákladů, je pro letošní rok zajištěna z rozpočtovaných prostředků městské policie.

Projekt asistent prevence kriminality úspěšně funguje ve 20 českých městech.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x