Valašskomeziříčská umělecká škola chystá multimediální taneční projekt

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Základní umělecká škola Alfréda Radoka ve Valašském Meziříčí připravuje nový mezinárodní multimediální taneční projekt. Serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí města Renata Votrubová.

Projekt nese název Umění nám pomáhá přátelit se přes hranice a příznivci tanečního a divadelního umění ho uvidí v červnu ve Valašském Meziříčí.

Záměrem projektu je navázat na úspěšnou spolupráci meziříčské umělecké školy se Základní uměleckou školou Jozefa Potočára v Čadci. Cílem obou škol je společnou prací pedagogů a dětí vytvořit úspěšné a umělecky přínosné představení, jehož jedinečnost spočívá v podpoře vzájemné spolupráce budoucích i stávajících profesionálů z obou stran hranice, v setkávání tance s nonverbálním divadlem i v konfrontaci tradičních přístupů s experimenty.

Prostřednictvím workshopů se studenti potkávají se špičkovými lektory tance a pohybového divadla, mezi které patří například Pavol Rinowski, tanečnice Nataša Novotná, demisólista baletu NDMS Filip Staněk a další. Celé představení bude doplněno výtvarnými a filmovými projekcemi.

„Chceme představit studentům a také divákům město Londýn jako Mekku současného výtvarného umění,“ řekla ředitelka ZUŠ Alfréda Radoka Yvona Wojaczková. Celý tým se podle ní vydá v květnu v doprovodu filmového štábu do Londýna, kde budou vytvořeny filmové záběry, ale žáci zde navštíví i nejvýznamnější muzea a galerie, jako jsou Royal Academy of Arts, British Museum, National Gallery, Tate Gallery a Saatchi Gallery. Zblízka uvidí unikátní výtvory londýnského street artu, práce Stika, Boxiho nebo světoznámého Banksyho. Ve vybraných londýnských exteriérech budou natočeny taneční choreografie, které právě v těchto dnech vznikají v Tanečním centru ve Valašském Meziříčí.

Projekt ZUŠ Alfréda Radoka Valašské Meziříčí je spolufinancován Evropskou unií, státním rozpočtem prostřednictvím Operačního programu přeshraniční spolupráce Slovenská republika – Česká republika a grantem z prostředků Mezinárodního visegrádského fondu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x