Dva řidiči, kteří loni těžce zranili chodkyně, jsou obviněni

VSETÍN - Vsetínští policisté v těchto dnech obvinili z trestného činu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti dva řidiče, kteří v loňském roce na Valašsku těžce zranili chodkyně. Serveru Zlin.cz to uvedla policejní mluvčí Lenka Javorková.

Jeden řidič srazil chodce na přechodu pro chodce v Rožnově pod Radhoštěm, druhý v Jablůnce. Řidičům hrozí až čtyřletý trest odnětí svobody.

„Nehody mají hodně společného. Řidiči obou osobních vozidel přehlédli ženy přecházející po přechodech pro chodce. Obě chodkyně byly při střetech těžce zraněny. Alkohol jsme ani u jedné nehody nezjistili,“ řekla Javorková.

První událost se stala 30. listopadu. Jedenatřicetiletý řidič z Rožnova pod Radhoštěm jel po silnici I/35 ve směru od Zubří a na přechodu pro chodce přehlédl dvaatřicetiletou ženu, která přecházela jemu z levé strany. Po střetu žena ze Zubří utrpěla těžké zranění, se kterým se léčí dodnes. V době nehody mrholilo.

O pár dní později, 11. prosince, se stala nehoda v Jablůnce. Pětašedesátiletý muž ze Zlínska jel po silnici I/57 ve směru od Valašského Meziříčí na Vsetín a pozdě zareagoval na šestasedmdesátiletou chodkyni táhnoucí za sebou tašku na kolečkách. Žena z Jablůnky po srážce upadla na vozovku a těžce se zranila. V době události hustě sněžilo.

„Dopravní nehody s účastí chodců bývají za zhoršené viditelnosti velmi časté. Podle odborníků se stávají nehody s chodci často právě na přelomu podzimu a zimy, kdy bývá ráno dlouho tma a večer se již brzy stmívá. Zrak člověka si tak na častější šero po letních dnech, kdy je dlouho světlo, teprve zvyká. V tomto období musejí být opatrní nejen řidiči, ale i chodci,“ dodala Javorková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x