Berani si s třineckou ocelí poradili. Výhra 4:2 hřeje

Hokejová extraliga míří do finiše. V předposledním domácím duelu základní části se v zápase SG s Oceláři Třinec hrálo o výhodné umístění pro play off. Hrál se zápas dramatický, zajímavý, kvalitní a pro domácí také úspěšný. Začínalo se netradičně v neděli v 15.30, končilo adekvátně dříve a zvesela. Domácí vyhráli 4:2.

Už po necelých dvou minutách se diváci i domácí hokejisté oprávněně radovali, do vedení poslal Berany Okál. Netrvalo dlouho a bylo ještě veseleji, když Hamerlíka podruhé pokořil další mladý Zlíňan Honejsek. Hosté ale mají nejlepšího střelce i nejproduktivnějšího hráče extraligy Martina Růžičku, ten to umí mimo jiné v přesilovkách a ve 23. minutě o tom gólovým zásahem dokonale přesvědčil.

Domácí pak excelovali v útočném pásmu, vytvářeli si šance, dvakrát čistokrevně zvonila tyč, ovšem pojišťovací gól Holíka byl spíše ušmudlánek. Nalil ale domácím ještě více euforie a když Čajánek pár vteřin před koncem druhé části zvýšil bombou po elegantním uvolnění Honejskem, bylo rozhodnuto.

Galantní Berani pak nechali Růžičku přepsat dějiny extraligy, ten totiž v závěru přihrál na branku Varaďovi, má momentálně 38 gólů a 40 nahrávek. A to je historický rekord naší nejvyšší soutěže. Klobouk dolů.

V příštím týdnu jedou Zlínští dvakrát na led soupeřů, základní část zakončí doma v úterý 26. února s Pardubicemi usilujícími o postup mezi desítku úspěšných do předkola play off.

--> --> --> --> -->