Představitelé Vsetína jednali v Praze o stavbách hlavních silničních tahů v regionu

VSETÍN - Představitelé města Vsetína se vydali do Prahy jednat o silnicích I/57, I/35 a I/69. Serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí města Jana Čadová.

Starostka Iveta Táborská (ODS) jednala s ministrem dopravy Zbyňkem Stanjurou a ministrem průmyslu a obchodu Martinem Kubou. Místostarosta města Petr Kořenek se zase setkal s náměstky Státního fondu dopravní infrastruktury a ředitelem úseku výstavby ředitelství silnic a dálnic ČR.

V současné době jsou u silnice I/57 vyčleněny prostředky pro přípravu stavby, tak aby mohla být aktualizována a dokončena dokumentace pro územní rozhodnutí. Jedná se o částku 5,5 milionu korun. Další kroky budou následovat po vydání územního rozhodnutí, kdy bude možné zahájit výkupy pozemků.

„V tuto chvíli čekáme na dokončení sektorových strategií, kdy bude provedeno i hodnocení stavby dle platných předpisů. Zásadním úkolem je intenzivní práce na přípravě celého projektu tak, aby jeho případná realizace mohla být financována z evropských prostředků v programovacím období 2014 až 2020,“ uvedl Kořenek s tím, že vedení města usiluje o úzkou spolupráci především s Ředitelstvím silnic a dálnic. „Tato stavba je pro dopravní obslužnost a další rozvoj regionu strategická, proto jsme se dohodli na společném postupu, vzájemných konzultacích a koordinaci příprav. Město by mělo také být aktuálně informováno o vývoji situace,“ doplnil Kořenek.

Následujícím bodem jednání bylo vyčlenění prostředků pro aktualizaci investičního záměru, v němž jde o mimoúrovňové křížení silnic I/57 a I/69 v Rokytnici. „Místo je velmi nebezpečné a komplikuje dopravu ve Vsetíně dlouhodobě. Jedná se o bodovou závadu na komunikaci a je nutné situaci řešit. Město chce aktivně napomoci a pro realizaci záměru již vykoupilo většinu pozemků,“ informovala starostka města Iveta Táborská. Realizace této stavby by podle ní v budoucnu zlepšila situaci v celém prostoru, včetně výjezdu z Rybníků. Došlo by i k výraznému zlepšení situace pro obyvatele ulice Na Dolansku.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x