Módní hit na druhou. Míša a Markéta perlí

Když si prvňačky rožnovské Střední zemědělské a přírodovědné školy Michaela s Markétou vykračují po vyučování na autobus, který je zaveze do místa bydliště, tedy Valašského Meziříčí, určitě vzbudí pozornost. Obě šestnáctileté brunetky jsou samý úsměv jako mnoho jejich vrstevnic, což o to, ale unikátní je jejich obutí. To je nepřehlédnutelné.

Je zcela zřejmé, že mezi nejmladší generaci proniká holínková móda. „Ta tu byla už před rokem, byly to spíše ale její první záchvěvy, pak hodně pomohlo obutí naší výpravy na olympiádě v Londýně a teď už to jede,“ říká odbornice na módní trendy v obouvání Lenka Wehrenberg ze Vsetína.

Gumáky místo kozaček, to je prostě hit, jenže dvě kámarádky z Valašského Meziříčí to výměnou bot přivádějí k dokonalosti. „Jasně, hrozně nás ta výměna baví, proč ne, zdá se nám to vtipné, klukům se to líbí,“ říká s pusou plnou úsměvů výřečnější Michaela.

Naši si prostě musejí zvyknout,“ doplňuje své téměř dvojče Markéta, „nejsou staromódní a taky se jim to líbí.“

Gumová obuv není ovšem v době mrazů úplně ideální. „Tohle jistí  teplé ponožky a taky dobrá nálada,“ končí letmé zastavení s módou v Rožnově pod Radhoštěm Michaela

A výměna věcí prý obuví nekončí, klidně si prý prohodí svetry i trička. „Pořád se musí něco dít, tak proč ne,“ přidává další dávku smíchu Michaela.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x