Zlín pokračuje v přípravách obchvatu Zálešné, jde o projekt za 300 milionů korun

ZLÍN - Přípravy na výstavbu obchvatu Zálešné ve Zlíně budou letos pokračovat zajišťováním dokumentů, které jsou potřebné pro vydání územního rozhodnutí. K samotnému vydání stavebního povolení pro tento projekt za 300 milionů korun by mohlo dojít v roce 2015, serveru Zlin.cz to sdělil mluvčí magistrátu Zdeněk Dvořák.

Z hlediska dopravy je obchvat Zálešné pro Zlín jedním z nejdůležitějších záměrů, které se aktuálně připravují. Pomůže vyřešit dopravní obslužnost celé lokality a významně odlehčí dlouhodobě přetěžovaným komunikacím v ulicích 2. května, Sokolská a Padělky IX. „Propojí také pro město klíčovou silnici I/49 se silnicí II/490 a naváže na plánovanou rychlostní komunikaci R49 z Hulína do Fryštáku a na přivaděč Kostelec – Fryšták,“ doplnil 1. náměstek primátora Jiří Kadeřábek (M.O.R.), do jehož kompetencí patří oblast dopravy.

Investorem výstavby obchvatu Zálešné bude město Zlín, které tak hradí i veškeré úkony související s přípravou. „Náklady na pořízení dokumentace potřebné k vydání územního rozhodnutí a na inženýrskou činnost vedoucí k jeho získání odhadujeme do čtyř milionů korun,“ dodal Karel Říha, dopravní specialista magistrátu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x