Dva zloději se pokusili ve Strání ukrást sypač za 1,5 milionu korun

STRÁNÍ - O sypač za 1,5 milionu korun málem přišel starší muž, vozidlo se mu pokusili ukrást dva muži ve Strání. Serveru Zlin.cz to řekl policejní mluvčí Aleš Mergental.

Muž měl sypací vůz zaparkovaný před rodinným domem a v pondělí 18. února ho uprostřed noci vzbudil silniční dispečer, aby vyjel na silnice kvůli aktuální údržbě. Muž se šel k oknu podívat, jaké je venku počasí a u zaparkovaného sypače Tatra T815 uviděl dvě postavy. „Zprvu jim nevěnoval pozornost, ale po chvilce uviděl, že oba muži vlezli do kabiny. Okamžitě seběhl ven k autu a vyrušení zloději se dali na útěk,“ podotkl Mergental.

Zloději stačili v kabině vozu poškodit spínací skříňku a další elektroinstalaci. Na autě vznikla škoda okolo 20 tisíc korun.

Podle popisu se mělo jednat o dva muže sportovních postav ve věku do 30 let, kteří byli oblečeni ve tmavých oděvech. „Pokud by měl kdokoliv informace k pohybu podezřelých lidí nebo vozidel ve Strání a v blízkém okolí v pondělí kolem třetí hodiny ranní, ať se s nimi obrátí na policisty na oddělení nebo na linku 158,“ dodal Mergental.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x