Uherskobrodský Vídeňský ležák Kounic obsadil bronzovou příčku v kategorii polotmavých piv.
Anonymní degustace se zúčastnilo 624 piv ze 128 pivovarů z řady zemí. Soutěžilo se ve 24 kategoriích. „Jednotlivé vzorky posuzovala odborná porota složená ze sládků přihlášených pivovarů, nezávislých degustátorů i studentů odborných vysokých škol. Garantem soutěže byly renomované kontrolní a certifikační společnosti a také Státní zemědělská a potravinářská inspekce České republiky,“ upřesnila Kameníková.
Degustační soutěž Zlatá pivní pečeť 2013 se konala v rámci XXIII. Reprezentačních slavností piva v Táboře.
Vaření piva v Uherském Brodě má dlouholetou tradici, která sahá až do středověku. První společný pivovar, který nahradil právovárečné domy, si uherskobrodští měšťané postavili v roce 1614. Pivovar, kde se vaří pivo dnes, vybudoval v roce 1894 František B. Janáček. Uherskobrodský pivovar vaří pivo dle původních receptur, s použitím žateckého chmele, kvalitní vody a vybraných sladů z prvotřídních moravských ječmenů. Piva se značkou Uherský Brod se vyznačují výraznou hořkostí a vysokou plností.