V Uherském Hradišti vzniklo dalších sedm dotovaných míst pro dlouhodobě nezaměstnané

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Díky projektu nazvaném Město Uherské Hradiště pomáhá dlouhodobě nezaměstnaným II získá práci dalších sedm lidí. Serveru Zlin.cz to sdělil mluvčí uherskohradišťské radnice Jan Pášma.

Projekt je ze 100 procen financován z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu České republiky. V rámci projektu má být vytvořeno celkem 25 nových, dotovaných pracovních míst pro takzvané znevýhodněné skupiny obyvatel na trhu práce. Jde především o dlouhodobě nezaměstnané nad 50 let věku.

Hlavní aktivitou projektu je vyhledávání vhodných zaměstnavatelů, kteří pro dlouhodobě nezaměstnané vytvoří pracovní příležitost. Část nákladů na nově vzniklé pracovní místo pak zaměstnavatel
pokryje ze zdrojů projektu. Po dobu osmi měsíců mu bude ze zdrojů projektu vyplácen příspěvek na mzdové náklady ve výši 12 tisíc korun na měsíc a osobu. Dlouhodobě nezaměstnaní se v rámci projektu také účastní rekvalifikačních kurzů, školení a tréninků, které jim usnadní návrat do práce. „Na mzdové příspěvky je v rozpočtu projektu vyhrazeno celkem 2,4 milionu korun,“ upřesnilPášmaNáklady na jedno pracovní místo představují 96 tisíc korun.

„Už první běh projektu ukončený loni v březnu byl úspěšný, město v něm napomohlo k zajištění celkem 23 nových dotovaných pracovních míst a na volná pracovní místa se podařilo umístit 10 účastníků projektu. Služeb, poskytovaných v rámci projektu, využilo celkem 83 lidí,“ poznamenal místostarosta Uherského Hradiště Stanislav Blaha (ODS).

Od loňského října do letošního února vytvořila dotované místo například Charita sv. Vojtěcha Slavičín, společnost I.B.A Holdings Uherské Hradiště, Lesní družstvo Nedakonice, Mikroregion Ostrožsko v Uherském Ostrohu či ČSAD invest Vsetín.

Druhá etapa projektu začala loni v červenci a potrvá do dubna roku 2014.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x