SJÍZDNOST SILNIC: Ve Zlínském kraji hrozí ledovka

ZLÍN - Silnice ve Zlínském kraji jsou v pátek většinou s opatrností sjízdné. Silničáři však varují, že prakticky v celém kraji mohou vlivem ranních teplot silnice namrzat.

Na Valašsku jsou jedničkové silnice holé, vlhké a sjízdné se zvýšenou opatrností. Místy jsou však hlavní tahy mokré a hrozí zde ledovka. Na cestách nižší třídy je ve vyšších polohách zajetá vrstva sněhu do 10 centimetrů krytá posypem. Místy jsou vyjeté ledové koleje. Je skoro zataženo a rtuť teploměru klesla na minus 14 až minus pět stupňů Celsia.

Na Zlínsku jsou jedničkové komunikace holé, suché, vymrzlé a sjízdné bez omezení. Vozovky nižší třídy tvoří ujetá vrstva sněhu krytá posypem a řidiči musejí být opatrní. Je polojasno s teplotami od minus 11 do minus osmi stupňů Celsia.

Na Kroměřížsku jsou cesty I. třídy holé, suché, vymrzlé a sjízdné se zvýšenou opatrností. S to jsou sjízdné i komunikace nižší třídy, které pokrývá ujetá vrstva sněhu krytá posypem. V ranních hodinách se podle silničářů může v celém regionu tvořit na silnicích námraza. Je oblačno, minus sedm až minus pět stupňů Celsia.

Na Uherskohradišťsku jsou vozovky holé, suché, vymrzlé a sjízdné bez omezení nebo se zvýšenou opatrností. Vlivem velmi nízkých teplot se prakticky kdekoliv může vytvořit námraza. Obloha je oblačná a teploměr ukazuje minus 10 až minus sedm stupňů Celsia.

AKTUÁLNÍ SJÍZDNOST SILNIC sledujte prostřednictvím našich webkamer z Luhačovic, Vizovic, Holešova, Zlína a Otrokovic.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x