Lidé v Uherském Brodě mohou nově třídit drobný elektroodpad a oblečení

UHERSKÝ BROD - V Uherském Brodě přibyly červené kontejnery pro třídění drobného elektroodpadu a baterií a klecové kontejnery pro sběr použitých oděvů a hraček. Serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí uherskobrodské radnice Elen Sladká.

Červené nádoby na drobný elektroodpad a baterie najdou lidé nově na čtyřech místech, a to u vyústění přechodové lávky u ulice Vlčnovská, za Domem kultury, na náměstí 1. Máje a u Penny marketu. „Občanům by to mělo usnadnit třídění a současně se zvýší objem sběru menších elektrospotřebičů jako mobilní telefony, elektrické hračky a další věci, které často končí v popelnici, i když je lze ekologicky zlikvidovat,“ vysvětlila Sladká.

Podle ní má otvor kontejneru rozměry 30 na 50 centimetrů, což odpovídá standardní velikosti počítače. Větší elektrozařízení mohou lidé nadále odevzdávat na sběrných dvorech.

Klecové kontejnery na použité šaty, obuv, ložní prádlo, ručníky a plyšové hračky se nachází ve sběrném dvoře v ulici Vazová a ve sběrném dvoře v Újezdci. „Diakonie Broumov zajišťuje bezplatnou přepravu do míst, kde se tyto věci přeberou, roztřídí a určí se, jaké bude jejich další upotřebení. Tuto činnost obstarávají lidé, kteří jsou již delší dobu bez práce, a bezdomovci,“ dodala.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x