100 hodin a bude hotovo. Extraliga vrcholí, Berani chtějí bodovat

Už jen tři kola v rychlém sledu dělí hokejovou Tipsport extraligu, tedy její základní část, od odchodu do historie. Během nějakých sto hodin sehrají tři duely i hokejisté dosud třetího týmu tabulky, PSG Zlín.

Víkendový zájezd do metropolí jihu a západu Čech by rádi ozdobili bodovým ziskem. „V pátek v Českých Budějovicích i v neděli v Plzni nás čekají hodně těžké zápasy, byli bychom spokojeni s tříbodovým ziskem, čímž netvrdím, že se nepopereme i o stoprocentní úspěch,“ říkal před odjezdem trenér Rostislav Vlach.

Tým se hned po pátečním utkání v Českých Budějovic přesune do Plzně, kde setrvá až do nedělního zápasu.

Jihočeši se ještě mohou pokusit o přímý postup do play off, Plzeň hraje o Prezidentský pohár, tedy o prvenství po 52. kolech extraligy. Pro Zlín je prioritou co nejlepší výchozí pozice do prvního kola vyřazovacích bojů. To tedy znamená skončit v extralize nejhůře čtvrtí. „Určitě je to výhoda, doma je doma,“ říká šéf zlínské střídačky.

Ke splnění cíle mají Berani blízko, po víkendových utkáních je čeká poslední kolo na domácím ledě, kdy hostí Pardubice usilující v roli posledního mistra o přežití a postup do desítky, která se nemusí bát bojů o udržení.

Objevují se i fanouškovské spekulace, zda si zlínští hokejisté budou moci vybírat přijatelnějšího soupeře do play off. „O to nejde,“ tvrdí Vlach. Důležitější bude podle jeho názoru momentální forma a také zdravotní stav hráčů. Na marodce jsou zatím brankář Horčička, obránce Matějíček a útočník Melenovský.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x