Zlínské zimní lázně: oáza zapomnětlivých

Brýle plavecké i sluneční, hodinky mnoha druhů i stupňů cennnosti, peněženky s bohatou hotovostí i doklady, fotoaparáty, náušnice a mnoho dalšího. Stačí zajít k pokladně za zdejšími sympatickými dámami a jste pomalu jako na oddělení ztrát a nálezů.

Jednou z nejaktivnějších nálezkyň je Romana Vítková, zdejší lázeňská. „Lidé jsou opravdu nesmírně zapomnětliví, někdy se mi zdá, že tady u nás ve vodě, páře či sauně opravdu zapomenou nejen na všední starosti, ale také na to, že by si měli hlídat své cenné věci,“ popisuje paní Romana.

Její nálezy vždy putují na pokladnu, tam se lidé chodí na věci ptát a dostávají je zpátky, zdaleka ne vždy se ale dostaví a nechají věci svému osudu. „Zbytečně, všechno co najdeme samozřejmě odevzdáme,“ mluví Vítková i za své kolegyně.

Je to až s podivem, jen se podívejte na věci z poslední doby, je tu třeba peněženka i s doklady, patří někomu z Břeclavi. Když si lidé nepřijdou, putují věci na oddělení ztrát a nálezů zlínské radnice,“ vysvětluje další postup zdejší vedoucí Iva Vavrečková.

Nedávno například vezla sama zapomnětlivému lékaři identifikovanému podle občanky do Zlína nejen cenné věci, ale i sedm tisíc korun.

Víte, je spíše zvláštní, že lidé si věci nevyzvednou, myslím, že jim třeba peněženka s doklady musí okamžitě chybět,“ diví se Romana Vítková při pohledu na bohatou sbírku věcí, které zdánlivě nikdo nepostrádá. Mimochodem k raritním „úlovkům“ patří třeba kompletní dámské spodní prádlo vysoké kvality i ceny…

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x