Na Uherskohradišťsku se několikanásobně zvýšil počet rychlých řidičů

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Na Uherskohradišťsku se v posledním týdnu několikanásobně zvýšil počet řidičů, kteří překročili povolenou rychlost. Serveru Zlin.cz to oznámila policejní mluvčí Milena Šabatová.

Dvojnásobně se zvýšil i počet řidičů, kteří jeli na červenou nebo nedali přednost v jízdě. Naopak se snížil počet řidičů, kteří nepoužili bezpečnostní pásy i počet podnapilých šoférů.

Příliš rychlých řidičů zadrželi policisté v posledních sedmi dnech celkem 35, o týden dříve uvízlo v policejní síti devět hříšníků. „Maximální povolenou rychlost mimo obec překročil například třiadvacetiletý mladík, kterého zastavila dopravní hlídka v policejním Passatu u Podolí. Ručička na tachometru se mu vyšplhala na 126 kilometrů v hodině,“ řekla Šabatová.

V uplynulém týdnu na druhou stranu výrazně klesl počet opilců za volantem. Před dvěma týdny policisté odhalili sedm podnapilých řidičů, v posledním týdnu to byl jen jeden člověk. Jednalo se o sedmapadesátiletého řidiče z Hluku. Policejní hlídka ho zastavila v Kunovicích. Nadýchal 0,91 promile alkoholu. Muž přiznal, že před jízdou vypil dvě deci vína.

Policisté v uplynulém týdnu řešili také jednu neobvyklou dopravní nehodu. Způsobili ji dva řidiči, kteří za nákladní auto pomocí lana připevnili nepojízdný Mercedes s tím, že ho odtáhnou. Když s auty vyjížděli z vjezdu domu, zapomněli lano označit. Zrovna v té době, když bylo lano napnuto přes protisměrný jízdní pruh, projížděl tudy řidič Audi, který si neoznačeného lana nevšiml a čelně do něj narazil. „Řidiči použité tažné lano neoznačili ani praporkem či štítkem a navíc ještě bylo delší téměř o metr, než je podle zákona povoleno. Naštěstí se nikomu nic nestalo. Předběžná škoda na vozidle Audi se vyšplhala na 150 tisíc korun,“ dodala Šabatová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x