Sněhové podmínky umožnily upravit strojem běžecké stopy v okolí Valašského Meziříčí

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Díky sněhové nadílce se o víkendu podařilo strojově upravit běžeckou stopu v okolí Valašského Meziříčí, a to na dvou různých místech. Serveru Zlin.cz to řekl Jiří Baroš z TJ Valašské Meziříčí.

V sobotu mohli milovníci bílé stopy vyjet na cyklostezku Bečva, pro běžkaře tu byla upravena část od koupaliště ve Valašském Meziříčí až po obec Střítež na Bečvou – v obou směrech pro klasickou techniku. Část této trasy je také ve večerních hodinách nasvícená a lyžaři ji tedy mohou využít i po setmění.

„Později dopoledne a v sobotu večer jsme upravili běžecké stopy v Městském Háji – ve Valašském Meziříčí místní části Podlesí – Podhájí. Zde je upraven asi dvoukilometrový okruh pro bruslení – na cestě k rybníčku a další asi tříkilometrový okruh pro klasickou techniku z Podlesí k lyžařskému vleku ve Veselé,“ doplnil Baroš.

O stopy se dobrovolně ve volném čase starají členové oddílu běžeckého lyžování při TJ Valašské Meziříčí. Pokud budou sněhové podmínky stále dobré a nebudou ničeny neukázněnými chodci a řidiči, budou stopy pravidelně udržovány v závislosti na sněhové situaci. „Jen během soboty na obě nově upravená místa vyjely desítky lyžařů. Lidé mohou lyže obout v podstatě u svého domu a vyrazit si zalyžovat přímo z centra města,“ dodal Baroš.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x