Školáci mohou strávit prázdniny na zámku Kinských

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ -  Valašskomeziříčský zámek Kinských připravil pro školáky během jarních prázdnin bohatý program, začíná v pondělí a potrvá do neděle 3. března. Server Zlin.cz o tom informoval Zdeněk Urbanovský z Centrály cestovního ruchu Východní Moravy.

Pro děti jsou připraveny aktivity na každý den, a to vždy v době od 10 do 17 hodin. Na programu je například výroba zkameněliny s rostlinným motivem, přáníčka ze sušených květin, soutěž k výstavě masožravých rostlin, komentované prohlídky nebo přednášky Hrad Rožnov a Velká inventura české květeny.

V pondělí si mohou návštěvníci vyzkoušet výrobu herbářových položek. Ve výstavě Masožravky – zelení dravci mezi rostlinami bude připravena soutěž a Z pohádky do pohádky malé i velké přenese expozice s názvem Jak se žilo na zámku. V úterý si mohou zájemci v rámci výstavy Pojďte si hrát s kytkami vyrobit zkameněliny s rostlinným motivem a kromě soutěží s masožravkami bude připraven i hravý program k výstavě Vysílá československý rozhlas a televize. Středeční program je od 16 hodiny obohacen o přednášku Hrad Rožnov a středověké osídlení horního Pobečví.

„Nabídka aktivit o jarních prázdninách je postavena na aktuálních výstavách na zámku Kinských. Sešly se nám výstavy o českých i exotických květinách. Návštěvnici si tak mohou tvořit výrobky ze sušených rostlin nebo si zasoutěžit mezi živými masožravkami. Na první březnový víkend jsou připraveny komentované prohlídky a v neděli celý prázdninový program zakončí v 15 hodin přednáška Velká inventura české květeny,“ doplnila Bohdana Orlová z Muzea regionu Valašsko.