Ve Vsetíně přibudou nové kontejnery na použitý textil

VSETÍN - Ve Vsetíně v tomto týdnu přibude celkem 12 kontejnerů na použitý textil a obuv. Serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí vsetínské radnice Jana Čadová.

Město speciální bílé kontejnery obdrží zdarma od společnosti, která se zabývá sběrem a následným zpracováním vytříděného textilu. Jedná se o novou službu, která se postupně zavádí i v jiných městech. Vsetíňané tak budou mít možnost třídit kromě papíru, skla, pet láhví, nápojových kartonů a elektrozařízení také použitý textil a obuv.

„Zavedení sběru tříděného textilu je další forma třídění, která je cestou jak snížit množství komunálního odpadu a zároveň přinese našemu městu úspory za jeho odstranění,“ informoval Stanislav Pavelec, III. místostarosta města s tím, že doposud tento odpad končil převážně v kontejnerech na směsný odpad.

Do kontejnerů lze odkládat oděvy, záclony, závěsy, povlečení, ubrusy, obuv, kabelky, tašky, batohy, hračky plyšové i dřevěné. Textilie se do kontejneru vkládají v zavázaných igelitových taškách nebo pytlích, boty nejlépe svázané po párech.

Svoz vytříděného textilu bude specializovaná firma zajišťovat jedenkrát za týden. Kontejnery najdou lidé například nad Obchodní školou, na sídlišti Hrbová, v Jasence, Luhu, Ohradě, v Rokytnici, Semetíně, na Ryníkách, v Sychrově či na Trávníkách.