Rožnov i další obce chystají akce proti těžbě v Dole Frenštát

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Členové představenstva měst a obcí na ochranu beskydského regionu se dohodli, že zorganizují akce zamířené na podporu zasypání Dolu Frenštát a odstranění těžních věží. Serveru Zlin.cz to uvedl mluvčí rožnovské radnice Tomáš Gross.

„Naším cílem je především zasypání Dolu Frenštát a odstranění černých staveb, mimo jiné těžních věží,“ konstatovala starostka Rožnova Markéta Blinková (ODS) s tím, že vedení OKD má nového ředitele, kterého chce sdružení co nejdříve vyzvat ke schůzce. „Na tomto setkání představíme naše stanovisko, které je neměnné, a spočívá v tom, že musí být úplně zakázána těžba v Dole Frenštát a důl samotný musí být zasypán,“ doplnila starostka Blinková.

Sdružení měst a obcí na ochranu beskydského regionu v roce 2012 aktivně vystupovalo především v otázce odstranění staveb s propadlým kolaudačním rozhodnutím (jedná se celkem o 56 staveb) a připomínkovalo také surovinovou politiku a energetickou koncepci státu.

Jaké konkrétní aktivity hodlá sdružení podniknout, se rožnovští zastupitelé dozvědí v dubnu. „Není dobré polevit a myslet si, že těžba a její otázka je uzavřena,“ dodala Blinková. Proti těžbě v Dole Frenštát zorganizoval před časem speciální koncert například Hradišťan.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x