Valašskomeziříčská knihovna přichystala rodinné registrace i čtení ušima

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - K celostátní kampani Březen - měsíc čtenářů se zapojila také valašskomeziříčská knihovna. Jak server Zlin.cz informovala mluvčí města Renata Votrubová, knihovna připravila bohatý program.

Mottem měsíce března je S námi jen all inclusive! a v centru zájmu valašskomeziříčské knihovny je čtenář a čtení ve všech formách. „Knihovna v současné době nenabízí jen knihy, ale i hudbu, e-booky, zvukové knihy, noviny, mapy, hudebniny, kopírování, internet, wi-fi, databáze, reprografické služby, informace, přednášky, soutěže, výstavy či exkurze. Rozmanitosti služeb bude odpovídat i program připravený v průběhu března,“ řekla Pavla Holmanová, zástupkyně ředitelky Městské knihovny Valašské Meziříčí.

Už ve čtvrtek začala v knihovně výstava fotografií členů rožnovského sdružení Přátelé fotografie, která představí to nejlepší z jejich tvorby. Výstava potrvá do 30. dubna. Od prvního březnového dne nabídne knihovna rodinné registrace. „Zájemci, kteří o rodinnou registraci požádají, ušetří peníze na registračních poplatcích,“ vysvětlila Holmanová. V pátek 1. března začne také akce nazvaná Čtěte ušima. „Fond audioknih rozšíří na 50 novinek. Kromě klasických titulů  (Babička, Cirkus Humberto, Povídky malostranské), přibudou i bestsellery jako Larssonovo Milénium a Brownovi Andělé a démoni. Chybět nebude ani Vlastimil Vondruška a romány z edice Hříšní lidé Království českého Apage Satanas a Jménem krále. Lidé se mohou těšit i na populární Žítkovské bohyně v podání Terezy Bebarové a Miroslava Táborského nebo detektivky Dicka Francise. Zastoupeny jsou různé žánry, včetně reportáží o československých pilotech v RAF,“ doplnila Holmanová.

V týdnu od 4. do 9. března vypukne oblíbená amnestie na upomínané knihy, kdy mohou čtenáři vrátit knihy bez placení poplatků z prodlení. Odstartuje také anketa Pomozte nám vybrat nový časopis, v rámci které mohou lidé rozhodnout, který časopis by měl ještě rozšířit nabídku v čítárně. Vyhodnocení nejlepších čtenářů do 15 let se uskuteční 5. března a o týden později budou knihovnice zájemce učit základy vyhledávání v on line katalogu a ve fondu knihovny. Ve čtvrtek 14. března se čtenáři v knihovně dozví, jak správně napsat ve wordu na počítači dopis, smlouvu nebo životopis. Besedě o Jordánsku bude patřit 19. březen a besedě o bilanci polistopadové české literatury pak 26. březen. Březen – měsíc čtenářů nakonec vyvrcholí 5. dubna tradiční Nocí s Andersenem pro děti a definitivní tečkou za měsícem čtenářů bude beseda s Vlastimilem Vondruškou o jeho románu Oldřich z Chlumu, která se uskuteční 8. dubna.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x