Parta nadšenců z Valašska se přes sociální síť rozhodla pomoci opuštěným psům

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Valašskomeziříčskému útulku pro psy se rozhodla pomoci parta nadšenců z Valašského Meziříčí, a to prostřednictvím sociální sítě Facebook. Serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí valašskomeziříčské radnice Renata Votrubová.

„První myšlenku pomoci pejskům ve zdejším útulku jsem měla již dávno, ale až na konci loňského roku se pomoci sociální síti spojilo více lidí, kteří projevili velkou chuť se na této věci podílet,“ prozradila Linda Chajdrnová, členka skupiny, která se doma stará o dva psí miláčky.

V únoru založila skupinka na sociální síti Facebook stránku, ke které se během několika dní připojilo více než 400 lidí. „Je to rychlá a hlavně velmi účinná forma propagace. Na konci minulého týdne jsme na stránku umístili fotografie psů čekajících na nové majitele a už za pár hodin našli dva z nich nové domovy. Je to skvělé,“ zhodnotila Linda Chajdrnová, která doufá, že bude úspěšné i zadání ostatních pejsků do nových rodin.

Ve valašskomeziříčském útulku pro psy nachází v současné době útočiště 20 pejsků různého stáří a rasy. Pro rok 2013 byla z městského rozpočtu vyhrazena pro útulek částka ve výši 646 tisíc korun. V loňském roce se vybralo na poplatcích za psy 619 tisíc korun. Z těchto peněz se Město Valašské Meziříčí snaží zajistit psům umístěným do útulku základní péči, a to ubytování, stravu a veterinární péči. Útulek si našel také své první sponzory.

Útulek se nachází v ulici Mikoláše Alše v areálu společnosti TS Valašské Meziříčí. Odebrání psa z útulku má několik podmínek. „Nový majitel musí podepsat Dohodu o převzetí zvířete do náhradní péče, dále je nutné předložit platný občanský průkaz a zaplatit částku ve výši 300 korun, jež je určená na pokrytí nejnutnějších nákladů spojených s jeho odčervením, odblešením a očkováním,“ dodal Michal Lysák, referent meziříčského městského úřadu, pod kterého agenda útulku spadá.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x