Rožnovská Galerie Na Radnici představuje snímky rodáka Strakoše

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Rožnovská Galerie Na Radnici představuje novou výstavu nazvanou Svět v obrazech, jde o fotografie rožnovského rodáka Vladimíra Strakoše. Server Zlin.cz o tom informoval mluvčí rožnovské radnice Tomáš Gross.

Výstavu v hlavní budově městského úřadu pořádá rožnovský T klub – kulturní agentura.

„Fotografování a cestování jsou hlavními koníčky rožnovského rodáka Vladimíra Strakoše. Navštívil více než 50 zemí včetně sedmiletého pracovního pobytu v Singapuru a několikaměsíční stáže v USA. Namísto písemných zápisků z těchto cest pořizuje dokumentární snímky. Celou dobu pracoval takzvaně do šuplíku. Sbírka jeho fotografií v digitální verzi převyšuje číslo 40 tisíc kusů. Veřejnosti se teď rozhodl ukázat vybrané fotografie ve své první výstavě,“ konstatovala ředitelka pořádajícího T klubu – kulturní agentury Lenka Vičarová.

Přestože se Strakoš věnuje systematicky fotografování několika oblíbených tematických okruhů, jako jsou sakrální stavby, některá exotická zvířata, houby a další, jako amatér není příznivcem tematických výstav. Pro svou první výstavu vybral obrázky ze všech možných žánrů. „Nejsou to prosté dokumenty z cest, ale každý jeho obrázek je spojen se vzpomínkou na tu kterou situaci, kdy byl pořízen, a proto vždy vyvolává silný emotivní zážitek,“ doplnila Vičarová.

Výstava potrvá do konce června.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x