Podívaná pro nenáročné: Slovácko-Dukla 0:0

Běžela poslední minuta utkání Slovácko-Dukla. Domácí v závěru v permanentním tlaku a naráz kapitán Trousil v jedinečné šanci. Dílem vyčerpání, dílem toho, že měl míč na dlouhou nohu, ale jen "přihrál" do náruče golmana Pražanů Rady. Hubené skóre 0:0 se nepohnulo.

Prokřehlí diváci, a nebyly jich tentokrát ani čtyři tisícovky, si mohli po protrpěném utkání zajásat, leč nestalo se. Jinak příliš důvodů k veselí neměli, hostující obranu zlobili oba útočníci Došek i nováček, host ze Sparty, Skalák, ale vyložené šance se nekonaly.

Dukla, tým slušných kombinačně zdatných fotbalistů, hrála jen to, co jí stačilo. Od svého vápna po soupeřovo, k tomu velká dávka bojovnosti, ale jinak nic.

To, že se zrodila hubená remíéza 0:0, nikoho neudivilo. Bod ale má svou, i když poněkud falešnou cenu, Slovácko se jeho ziskem například posunulo na osmou příčku, tedy do první poloviny tabulky, má 21 bodů, ale jásat vůbec nemůže. Tabulka pravdy je krutě spravedlivá a tahle remíza je jasnou ztrátou. Na sestupem akutně ohrožené jen čtyři pět bodů náskoku…

--> --> --> --> -->