Za popelnice musejí nově platit i majitelé nemovitostí, kde není nikdo hlášen k pobytu

VSETÍN - V souvislosti se změnou zákona o místních poplatcích se od nového roku rozšířil okruh poplatníků u místního poplatku za komunální odpad. Jak server Zlin.cz informovala mluvčí vsetínské radnice Jana Čadová, nově musejí poplatek za popelnice zaplatit i lidé, kteří vlastní nemovitost, ve které není hlášen k pobytu žádný člověk.

Majitelé rodinných domů či bytů, kde není nikdo ohlášen k pobytu, musejí nově odvést poplatek za jednu fyzickou osobu. Dosud tato povinnost platila jen pro ty, kteří mají ve vlastnictví stavbu určenou k individuální rekreaci.

„Vyhláška nabyla účinnosti 1. ledna a ohlašovací povinnost je ve lhůtě 15 dnů. Formulář k ohlášení je dostupný na internetových stránkách města. Vyplněný formulář je nutno odevzdat neprodleně správci poplatku, tedy na finanční odbor vsetínské radnice. Kdo tak neučiní, vystavuje se riziku uložení pořádkové pokuty do 50 tisíc korun za neplnění povinnosti nepeněžité povahy,“ doplnila Čadová.

Sazba poplatku pro letošní rok zůstává ve Vsetíně nezměněna a je ve výši 492 korun za rok. Splatnost poplatku je nově stanovena jednorázově, nejpozději do 30. června.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x