Mladý muž ze Vsetína surově zbil expřítelkyni, soud ho poslal do vazby

VSETÍN - Ve vazební věznici skončil v těchto dnech čtyřiadvacetiletý muž ze Vsetína, který ze žárlivosti surově zbil svou devatenáctiletou bývalou přítelkyni. Serveru Zlin.cz to řekla policejní mluvčí Lenka Javorková.

Incident se stal počátkem února v jednom vsetínském bytě. Muž přišel k bytu, kde dívka žila a snažil se dostat dovnitř. Dívka ho nechtěla pustit, protože byl opilý a agresivní a navíc měla zakázané mladíka do bytu vpouštět. Muž ale začal kopat do dveří a domáhat se vstupu dovnitř. Mladá žena mu nakonec otevřela, protože měla strach, že dveře poničí.

„Vůbec ji nenapadlo, že by ji bývalý přítel mohl surově zbít. Už po otevření bytu jí urážel nevybíravými výrazy a pak ji opakovaně tloukl do hlavy, obličeje, povalil ji na zem, kde ji surově kopal. Nepřestával, ani když ho prosila, aby bití nechal. Od dalších útoků ji zachránil příchod babičky domů. Muž vyklouzl z bytu ven, jakoby se nic nestalo. Babička pak přivolala zraněné dívce záchranku, která ji odvezla do nemocnice na ošetření,“ upřesnil Mergental.

Policejní komisař obvinil muže v těchto dnech z trestných činů porušování domovní svobody a těžkého ublížení na zdraví ve stádiu pokusu s trestní sazbou do 10 let. Muž má několik záznamů v rejstříku trestů. V minulosti byl stíhán za násilnou i majetkovou trestnou činnost. Kriminalista podal podnět k návrhu na vzetí do vazby, který soud akceptoval.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x