AKTUALIZACE: Zlínští kriminalisté prošetřují další vraždu v kraji

ZLÍN, VSETÍN - Zlínští kriminalisté se zabývají další vraždou v kraji, tentokrát se vrahovou obětí stala pětatřicetiletá žena na vsetínské ubytovně. Serveru Zlin.cz to řekl policejní mluvčí Petr Jaroš.

Tělo mrtvé ženy objevil ve středu po obědě údržbář ubytovny. U dveří se chystal vyměnit zámek a když jeden z bytů otevřel, ucítil nepříjemný zápach. Na jedné z postelí pak spatřil vrstvu prošívaných dek a když přikrývky nadzvedl, uviděl tělo ženy. Ta byt obývala se svým přítelem.

Na místo ihned vyjeli kriminalisté. „Na základě zjištěných důkazů zahájili kriminalisté vyšetřování násilného trestného činu. Přesnou příčinu úmrtí však potvrdí až výsledky nařízené soudní pitvy. Můžeme už ale říct, že se jednalo o vraždu,“ uvedl Jaroš.

Policisté ihned začali pátrat po ženině příteli, devětadvacetiletém muži. S ženou žil několik let, ale na ubytovně se podle svědků již několik dní neobjevil. „Začali jsme prověřovat okolní hostince, bufety a další místa. Poznatky přivedly kriminalisty až do jednoho z rodinných domů. Během jeho prohlídky si policisté všimli nohou, které trčely zpod postele v jednom z pokojů. A právě pod touto postelí se skrýval hledaný muž, kterého policisté krátce před třetí hodinou ranní zadrželi,“ upřesnil Jaroš.

V minulosti již sedmkrát trestaného muže vrchní komisař krajské kriminálky ve čtvrtek odpoledne obvinil ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy. Té se měl dopustit již během noci z 16. na 17. února. Po celodenním popíjení na ubytovně a následném konfliktu měl muž svou družku napadnout v koupelně údery pěstí do obličeje. Ženu následně odhodil na radiátor, o který si poranila hlavu. „Stále při vědomí zřejmě volala o pomoc, proto jí celou vahou svého těla kleknul na krk. Za chvíli již žena pouze chroptěla a vykašlávala krev. Její druh jí však nepomohl, ani jí nezavolal lékařskou pomoc. Nechal ji ležet v pokoji a šel si dát cigaretu. Do pokoje se ještě vrátil, a aniž by se na družku podíval, šel spát. Ráno již viděl, že je žena mrtvá a rozhodl se ji položit na postel a ukrýt pod přikrývky. To vše, aby ji neviděla případná návštěva. Ubytovnu poté opustil,“ dodal Jaroš.

Na Zlínsku se v letošním roce staly už tři vraždy a pět pokusů o vraždu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x