Valašskomeziříčská radnice chce zlepšit kvalitu bydlení na sídlištích

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Valašskomeziříčští zastupitelé schválili projekt regenerace panelových sídlišť Křižná a Pod Oborou. Serveru Zlin.cz to řekla mluvčí města Renata Votrubová.

Projekt počítá s vybudováním nových parkovacích míst, s rozšířením dětských hřišť, výstavbou odpočinkových ploch nebo úpravou a doplněním veřejné zeleně.

„Chceme, aby bydlení na dnešních sídlištích bylo příjemnější. Hlavní bolestí je akutní nedostatek parkovacích míst, citelně chybějí lavičky, další místa k odpočinku a upravené chodníky,“ řekl místostarosta města Miroslav Krchňák (ČSSD).

Při sestavování projektu vycházeli architekti z ankety, ve které se obyvatelé panelových domů vyjadřovali k podmínkám života na sídlištích. „Lidé si přejí dětská hřiště, také si přejí více odpočinkových zón a parkovacích míst,“ prozradil výsledky ankety Václav Chajdrna, vedoucí odboru komunálních služeb.

Plán je rozčleněn do jednoročních etap. Projekt Panelového sídliště Křižná je rozdělen do čtyř etap s předpokládanou dobou výstavby 2015 – 2018. Projekt Regenerace panelového sídliště Pod Oborou má tři etapy s předpokládanou výstavbou 2015 – 2017.

Projekty ještě musejí schválit valašskomeziříčští radní.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x