Valašské Meziříčí navštíví izraelský velvyslanec a senátor

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - V souvislosti se sérií programů věnovaných Izraeli nazvanou Chaverut se v neděli na zámku Žerotínů ve Valašském Meziříčí uskuteční beseda s Yaakovem Levym, izraelským velvyslancem v České republiky. Jak řekla serveru Zlin.cz mluvčí města Renata Votrubová, besedy se zúčastní i český politik, senátor Libor Michálek.

Velvyslanec i senátor budou hovořit na téma Izrael dnes. Beseda začne v 16 hodin ve velkém sále zámku Žerotínů ve Valašském Meziříčí. V programu vystoupí klezmerová kapela Mamalör, vedená Jiřím J. Macháčkem.

Beseda je součástí série programů o Izraeli nazvaná Chaverut – přátelství, kterou organizuje ICEJ – česká pobočka Mezinárodního křesťanského velvyslanectví Jeruzalém ve spolupráci s ambasádou státu Izrael a meziříčskou radnicí. „Jeho Excelence Yaakov Levy navštívil v rámci svého mandátu Valašské Meziříčí již třikrát a nedělní setkání bude zároveň také rozloučením z důvodu ukončení jeho mandátu,“ uvedl k připravované akci místostarosta města Jiří Pernický.

Yaakov Levy působí jako mimořádný a zplnomocněný velvyslanec Státu Izrael v České republice od 15. dubna 2008, kdy předal prezidentu republiky své pověřovací listiny. Do služeb izraelského Ministerstva zahraničních věcí vstoupil v roce 1970 a v průběhu své kariéry působil mimo jiné na izraelském generálním konzulátu v New Yorku, ve funkci rady na velvyslanectví v Římě a později jako konzul v americké Nové Anglii. V letech 2000 – 2004 byl velvyslancem a stálým reprezentantem Státu Izrael při OSN a dalších mezinárodních organizacích v Ženevě. Před svým příjezdem do České republiky byl diplomatickým poradcem předsedy Knesetu (izraelský parlament) a ředitelem Oddělení strategického plánování.

Libor Michálek je senátor, bývalý ředitel Státního fondu životního prostředí, finanční analytik, ekonom, úředník. Vystudoval UP v Olomouci, Přírodovědeckou fakultu a The Nottingham Trent University, BIBS. Pracoval jako programátor, manažer či jako učitel. V letech 1994-1997 působil jako makléř ve Fondu národního majetku ČR, mezi roky 1998 – 2006 pak jako ředitel odboru kolektivního investování v Komisi pro cenné papíry. Na různých postech se pohyboval též v České národní bance, roku 2010 pak byl jmenován ředitelem Státního fondu životního prostředí. Jeho jméno je spojeno s odhalováním protikorupčních aktivit.  V roce 2012 byl zvolen jako nestraník za Stranu zelených, KDU-ČSL a Českou pirátskou stranu do Senátu Parlamentu České republiky ve volebním obvodě číslo 26 – Praha 2.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x