Ve Zlíně začne plošná deratizace

ZLÍN - Na území Zlína od Příluk až po Malenovice začne za dva dny na pozemcích města a v nemovitostech ve vlastnictví města tradiční jarní deratizace. Server Zlin.cz o tom informoval mluvčí zlínského magistrátu Zdeněk Dvořák.

Jarní deratizace potrvá od 12. března do 25. března a souběžně se uskuteční i deratizace tepelných kanálů pod městem.

V termínu od 15. března do 3. dubna bude probíhat kladení nástrah v kanalizační síti v místních částech Kostelec, Štípa, Velíková, Lužkovice, Klečůvka, Kudlov, Jaroslavice, Lhotka-Chlum a Salaš. Bude také provedena kontrola zelených ploch a vyřešeny aktuální požadavky občanů.

Při deratizaci použijí odborníci antikoagulanty II. generace. Nástrahy budou kladeny dle aktuální potřeby v místech zvýšeného výskytu hlodavců.

Hubení hlodavců v objektech a na pozemcích, které nejsou ve vlastnictví města, si musejí provést vlastníci, uživatelé nebo provozovatelé těchto objektů na své náklady.

„Magistrát města Zlína vyzývá občany ke spolupráci, zejména při vyhledávání ohnisek výskytu hlodavců. Se svými podněty či připomínkami se mohou obracet přímo na pracovníky pověřené firmy Deratex na telefonní číslo  577 431 128, popřípadě na mobil 603 480 024 či na městský odbor životního prostředí a zemědělství,“ dodal Dvořák.

 
 
 
 

Sponzorem článku je společnost Deratizace Praha, která nabízí tyto služby:

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x