Obyvatelé Valašského Meziříčí brojí proti skladu ovoce a zeleniny, změny se ale nedočkají

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Valašskomeziříčští zastupitelé se zabývali peticí obyvatel, kterým se nelíbí umístění skladu ovoce a zeleniny v části ulice Žerotínova. Jak serveru Zlin.cz řekla mluvčí města Renata Votrubová, žádné změny však město neplánuje.

Petice vznikla v průběhu ledna a podepsalo ji 44 nespokojených obyvatel. „Žádají zamezení průjezdu kamionu přes ulici z důvodu praskání zdi domů v důsledku vibrací a také upozorňují na to, že konkrétní komunikace neodpovídá množství projíždějících kamionů,“ vysvětlila vedoucí Útvaru interního auditu Hana Plevová s tím, že občané navrhují, aby byl sklad umístěn na okraj města do blízkosti hlavních dopravních komunikací.

Valašskomeziříčští strážníci z důvodu nespokojenosti obyvatel monitorovali situaci v Žerotínově ulici a před firmou Čerozfrucht v období od 29. ledna do 10. února. „V 18 případech se v prostoru před firmou Čerozfrucht nenacházel žádný kamion, v dalších případech jeden až dva kamiony. Vozidla parkovala před vykládkovými okny firmy, v ojedinělých případech na přilehlém veřejném parkovišti,“ shrnul výsledky monitoringu ředitel Městské policie Valašské Meziříčí Ivan Kadora.

Čerozfrucht a společnost Premium Investments ve svém vyjádření uvádějí, že problematika hlučnosti opakovaně řešili. Přijali podle svých slov řadu opatření. Jednalo se například o výměnu technologií ramp, uzavíracích vrat či vnitřní dopravní techniky. Také navrhovali vybudování protihlukové stěny, která ovšem vlastníci přilehlých nemovitostí odmítli. Společnost Premium Investments také poskytla v roce 2010 účelovou dotaci ve výši 50 tisíc korun na výměnu oken majitelům v přilehlých nemovitostech.

„Neplánujeme žádné změny týkající se dopravního značení v této lokalitě. Vjezd na místní komunikaci v ulici Žerotínova je na žádost obyvatel od roku 2010 omezen v obou směrech značením Zákaz vjezdu nákladních automobilů s dodatkovou tabulkou Mimo dopravní obsluhy,“ uzavřel Václav Chajdrna, vedoucí odboru komunálních služeb meziříčské radnice.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x