Honejsek znovu sejmul Vítkovice: hokejisté PSG už vedou 2:0 na zápasy

Hokejisté PSG Zlín splnili na jedničku předsevzetí o stoprocentním vstupu do čtvrtfinálové série play off České pojišťovny hokejové Tipsport extraligy. I napodruhé dokázali přehrát kvalitní tým Vítkovic a do Ostravy pojedou s výhodou dvou výher v kapse. Střelecky se znovu zaskvěl jedenadvacetiletý křídelník Antonín Honejsek.

Druhý zápas byl ještě těžší, než úvodní, který domácí v neděli dokázali vyhrát 3:1. V páté minutě přehlédli rozhodčí trestuhodně Húževkovo ofsajdové postavení v oslabení a Burger, častý střelec v utkání dvou odvěkých rivalů, pokořil Sedláčka.

Domácí se dlouho nemohli dostat do řádné provozní teploty, přitom jim hosté znovu pomáhali sérií faulů a vyloučení. Ještě na začátku druhé třetiny byli Vítkovičtí blizoučko druhé brance, napřáhl Stehlík a napálil břevno branky bezmocného Sedláčka. To byl možná rozhodující moment vypjatého utkání.

Pak měl šanci Veselý, ale skákavý puk do branky ještě neusměrnil. To se povedlo až o chvíli později, běžela už 30. minuta duelu, Čajánek skvěle načasoval přihrávku Honejskovi a ten už měl poměrně jednoduchou střeleckou roli.

Rozhodnutí připravila jako o den dříve HoHo dvojka. Holík znovu našel ideálně Honejska a ten se stal mužem večera. Z pěti zlínských branek vstřelil právě on ve dvou domácích zápasech tři góly.

Zlínští vyhráli 2:1, v sérii vedou nadějně 2:0, ale oceloví Ostravané určitě neprodají v domácích duelech ve čtvrtek a v pátek kůži vůbec zadarmo.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x