U Zlechova srazilo auto cyklistu, zraněnému muži pomohl až jiný řidič projíždějící okolo

ZLECHOV - Uherskohradišťští policisté žádají veřejnost o pomoc při objasnění nehody u Zlechova, kde mělo auto srazit cyklistu a ujet. Jak serveru Zlin.cz sdělil policejní mluvčí Aleš Mergental, zraněnému muži pomohl až jiný řidič, který projížděl okolo.

Řidič, který zraněnému cyklistovi pomohl, sjel v pátek 8. března před sedmou hodinou večer ze silnice I/50 u Zlechova směrem ke Starému Městu. Když projížděl táhlou pravotočivou zatáčkou u křižovatky ke Zlechovu, uviděl uprostřed vozovky ležet jízdní kolo. V příkopu pak spatřil ležet člověka. Zastavil a šel k muži ležícímu v příkopě. Ten si stěžoval na bolest nohou a zad. Řidič, který mu přišel pomoci, zavolal na policii a nehodu oznámil.

„Dopravní policisté po příjezdu zjistili, že se jedná o třiačtyřicetiletého muže z Uherskohradišťska. Policistům řekl, že šel ze Zlechova ke Starému Městu po pravé straně vozovky a po svém levém boku vedl kolo. Najednou do něj nebo do kola narazilo auto, spadl a odplazil se do příkopu. Tam jej ležícího našel všímavý řidič. Dopravní policisté v cyklistově dechu naměřili přes dvě promile alkoholu,“ podotkl Mergental.

Cyklista skončil v nemocnici a okolnostmi a příčinou nehody se zabývají policisté. „Na lince 158 přivítáme jakékoliv svědectví k této kolizi,“ uvedl Mergental.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x