Valašskokloboucká radnice pořádá Den otevřených dveří

VALAŠSKÉ KLOBOUKY - Valašskokloboucká radnice pořádá ve středu Den otevřených dveří a lidé si mohou prohlédnout nejen prostory úřadu, ale třeba mohou cvičně absolvovat i zkoušku pro získání řidičského průkazu. Serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí valašskokloboucké radnice Lenka Zvonková.

„Dny otevřených dveří pořádáme poprvé a těšíme se, že k nám zavítají nejen občané našeho města, ale třeba také další zájemci, kteří by rádi poznali život úřadu a jeho každodenní režim. Při prohlídce odborů budou lidé moci konzultovat své záležitosti a vyřizování různých životních situací, rádi jim ale poskytneme také odpovědi na jakékoli další otázky,“ sdělil valašskokloboucký tajemník Karel Švach. Otevřené dveře návštěvníci najdou ve všech třech budovách na Masarykově náměstí.

Pokud lidé přijdou například na odbor matriky a evidence obyvatel, budou pozváni do obřadní síně, podívají se na způsob pořízení žádosti o občanský průkaz a cestovní pas a nahlédnou i do starých matričních knih. „V rámci prezentace bude představena naše činnost na ukázce života člověka, tedy od narození a jeho zapsání do matriky, přes vítání občánků, první cestovní pas, občanský průkaz, sňatek a změnu pobytu až po vyřízení úmrtí,“ konstatovala vedoucí odboru Eliška Olšáková.

Jestliže si návštěvníci zvolí jako svůj cíl kupříkladu stavební odbor, dozvědí se na jeho pracovištích o platné legislativě, jíž se tento úsek řídí, a seznámí se s územními plány i územně analytickými podklady v rámci obce s rozšířenou působností. „Navíc budou moci nahlédnout do počítačového programu stavebního úřadu a umožníme jim také ukázku orientace na veřejně přístupných portálech, například v katastru nemovitostí,“ poznamenal vedoucí stavebního odboru Alois Oliva.

Odbor dopravy a silničního hospodářství zase pro účastníky pořádá vedle konzultací v oblastech registrace vozidel, řidičských oprávnění, řešení dopravních přestupků a dalších i testování řidičů nanečisto. Zájemci budou moci absolvovat zkoušky pro získání kterékoli skupiny řidičského oprávnění. Testování se bude konat v devět a 14 hodin ve zkušební místnosti autoškoly, v budově bývalého finančního úřadu. Zajímavá náplň se ale bude odehrávat i na všech ostatních odborech.

Den otevřených dveří se na valašskokloboucké radnici uskuteční také o týden později, 20. března. Po oba dny bude navíc připraven doprovodný program, kterého se budou moci návštěvníci zúčastnit ve velké zasedací místnosti radnice. „Od osmi do 16 hodin se zde uskuteční prezentace jednotlivých odborů, při nichž budou představeny jejich pracovní aktivity a prostor pro dotazy dostanou také sami posluchači. V rámci prezentace vedení města budou jmenovány a popsány i organizace, jež město zřizuje,“ informoval vedoucí odboru životního prostředí a iniciátor akce pro veřejnost Josef Slánský.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x