Agresivní mladík dupal svému známému na hlavu, teď mu hrozí mnohaleté vězení

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Uherskohradišťští policisté se během své práce dověděli o brutálním případu, kdy devatenáctiletý mladík dupal svému o tři roky staršímu známému na hlavu, až mu způsobil otřes mozku. Jak serveru Zlin.cz sdělil policejní mluvčí Aleš Mergental, okamžitě se případem začali zabývat a mladého agresora už i obvinili.

Napadený mladík vyrazil se svou přítelkyní a dalšími třemi kamarády ke hřbitovu v uherskohradišťských Sadech, kde si chtěli v klidu popovídat. Na místo však dorazila i další trojice mladíků, party se navzájem znaly. Jeden z trojice po chvíli začal pětici kamarádů vulgárně nadávat. Když začal sprostě urážet i dívku, její přítel se jí zastal. Chytil devatenáctiletého mladíka za rukáv a chtěl mu do očí říct, ať přestane. Hrubián ale na to zareagoval tak, že staršího známého povalil na kapotu auta a udeřil ho tak silně do obličeje, až ztratil vědomí. Na zemi mu pak ještě nejméně dvakrát dupl na hlavu.

„V dalším brutálním útoku zabránili dva kamarádi napadeného, kteří útočníka od svého přítele odstrčili. Pak zraněného, který byl v bezvědomí, naložili do auta a odvezli do nemocnice. Ukázalo se, že mu násilník zlomil nos a způsobil otřes mozku i řadu podlitin. V nemocnici zůstal několik dní,“ konstatoval Mergental.

Hradišťští policisté agresora obvinili z trestného činu těžké ublížení na zdraví ve stadiu pokusu a z výtržnictví, za což mu nyní hrozí až desetileté vězení.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x