V Uherském Hradišti stouply tržby za parkování

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Plánované příjmy z parkovacích zařízení v Uherském Hradišti byly v loňském roce překročeny oproti plánu o 10 procent. Server Zlin.cz o tom informoval mluvčí města Jan Pášma.

V porovnání s rokem 2011 došlo k navýšení tržeb o 921 tisíc korun. Vyšší tržby byly zaznamenány v důsledku provozování nového parkoviště se závorovým systémem Na Stavidle a nově instalovaných parkovacích automatů v ulici Stojanova a Velehradské třídě a také nárůstem počtu parkujících vozidel na ostatních parkovištích. Loni zajišťoval odbor dopravy Městského úřadu Uherské Hradiště provoz 33 parkovacích automatů, pěti závorových systémů a platbu parkovného prostřednictvím SMS.

Město eviduje neustále rostoucí počet parkujících aut. „Z hlediska života ve městě je nárůst počtu parkujících vozidel méně přívětivý než vzrůstající tržby za parkování, neboť regulace statické dopravy ve městě se tím stává stále obtížnější,“ řekl uherskohradišťský místostarosta Zdeněk Procházka (KDU-ČSL).

V loňském roce stoupl v Uherském Hradišti také počet lidí, kteří se rozhodli pro úhradu parkovného prostřednictvím sms zprávy. V porovnání s rokem 2011 zaplatili řidiči prostřednictvím mobilu o asi 15 tisíc korun měsíčně více.

V majetku a správě města je celkem 1 327 placených veřejných parkovacích míst v centru města. Jinak je v Uherském Hradišti (včetně městských částí) celkem 4 630 veřejných parkovacích míst v majetku a správě města, nezpoplatněných je celkem 3 303 parkovacích míst.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x