Na uherskobrodském nádraží střílel opilý muž, hrozí mu několikadesetitisícová pokuta

UHERSKÝ BROD - Pokuta až do výše 30 tisíc korun hrozí pětačtyřicetiletému muži ze Šumic, který v úterý odpoledne střílel na uherskobrodském nádraží z pistole. Serveru Zlin.cz to řekl policejní mluvčí Aleš Mergental.

Na střílejícího muže upozornil policisty náhodný svědek. U bufetu policisté sřelce našli, měl u sebe plynovou pistoli černé barvy se zásobníkem s ocelovými kuličkami. V dechu měl 2,5 promile alkoholu.

„Policistům na vysvětlenou uvedl, že chtěl kamarádovi ukázat, jak pistole střílí, a že střílel jenom do plechovky směrem do kolejiště. Muž pistoli policistům dobrovolně vydal a následoval je na policejní oddělení, kde s ním začali řešit přestupky za porušení zákona o zbraních. Pětačtyřicetiletý muž totiž porušil hned několik zákazů: nesmí se střílet na veřejném místě, kde by mohlo dojít ohrožení života nebo zdraví nebo by mohla být způsobena škoda na majetku, zbraň se nesmí na veřejnosti nosit viditelně zbraň se nesmí nosit v opilosti, natož s ní jakkoliv manipulovat,“ konstatoval Mergental.

Za porušení pravidel hrozí muži pokuta až 30 tisíc korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x